Вадим Шемонаєв взяв участь у засіданні робочої групи з реформи лісової промисловості в Офісі Президента України

December 1, 2023 12:16 pm Published by
Під головуванням заступника керівника Офісу Президента Ростислава Шурми обговорили успіхи та наявні проблеми реформи лісової галузі. Приємно, що влада веде відкритий діалог з бізнесом та готова слухати як позитивні, так і негативні відгуки стосовно впроваджених реформ у лісовому господарстві. Адже саме представники деревообробних і меблевих підприємств на собі відчувають зміни, що відбуваються та можуть ділитися своїми думками щодо вдосконалення існуючих реалій.
За словами Вадима Шемонаєва – з головного, що підприємці прагнули сьогодні донести та почути:
Маємо сьогодні єдиний механізм реалізації лісоматеріалів – аукціон. Цей механізм потребує ще більш детального доопрацювання, в т.ч. через прийняття закону “Про ринок деревин».
– Прозоре та об’єктивне ціноутворення повинно бути гарантоване для виробників. Адже це запорука стабільної роботи підприємств.
– Безумовна підтримка вітчизняного виробника, а не дотаційних виробників Європи. Тим самим збільшення конкурентоспроможності на європейських ринках через ринкові механізми реалізації, ціноутворення та посилення відповідальності.
Пошук балансу між інтересами лісівників та переробників. Не буде розвитку деревообробки без розвитку лісової галузі й навпаки. А ліс – не як товар, а перш за все сировина для українських деревообробних підприємств.

Categorised in:

This post was written by odek.user01