Вадим Шемонаєв взяв участь у круглому столі на тему: «Мораторій на експорт необробленої деревини: досягнення та доцільність пролонгації»

November 6, 2023 4:23 pm Published by

Під час засідання круглого столу піднімали питання про те, як вплинув мораторій на діяльність українських підприємств. А також обговорили – чи потрібна для українських підприємств пролонгація дії меморандуму.

У своєму виступі голова наглядової ради підприємства ОДЕК Україна Вадим Шемонаєв наголосив, що внутрішня переробка повинна бути пріоритетом держави.

– Ми підтримуємо пролонгацію дії мораторію. Водночас якщо не вдасться його втримати, то повинен бути затверджений механізм забезпечення деревиною саме вітчизняного виробника. Адже саме це зможе забезпечити стабільність та розвиток підприємств. Якщо ж в країні буде надлишок деревини, то, безумовно, його можна буде експортувати, але тільки після забезпечення українських підприємств.

Коли ж завершиться мораторій і наш ліс піде на експорт в інші країни, де переробники мають безумовну підтримку від уряду, то українська переробка буде скорочуватися, що безумовно приведе до занепаду деревообробної промисловості, чого допустити не можна, – наголосив Вадим Шемонаєв.

Wood Industry UA Дерево Укр. / Wood UA

Categorised in:

This post was written by odek.user01