ПОПИТ НА ФАНСИРОВИНУ В УКРАЇНІ ПАДАЄ

November 23, 2023 2:25 pm Published by

Голова Наглядової ради ТОВ «ОДЕК» Україна Вадим Шемонаев – про забезпечення сировиною фанерної галузі:

💬«Як правило, наприкінці року сировини не вистачало. Сьогодні ж ситуація стабільна, навіть відчувається профіцит. Але в цілому така картина дещо оманлива. Бо насправді причиною надлишку сировини є негативні фактори.

✔️По-перше, маю на увазі низький попит на готову фанеру на європейському ринку. А для українських виробників він є основним. Війна в Україні та події в світі негативно впливають на економіку Європи.

✔️По-друге, при низькому попиті вже шостий місяць поспіль знижуються ціни на готову продукцію. Тому виробникам все важче знаходити замовлення.

✔️По-третє, сьогодні додались проблеми з вивозом готової продукції. Через страйк польських перевізників виник дефіцит автомобілів та в 3-4 рази зросли тарифи. Покупці ж не квапляться підвищувати ціни на фанеру на умовах DDP (з урахуванням тарифу), тому здорожчання тарифу компенсується за рахунок коштів українського виробника.

Всі ці обставини не можуть не впливати на попит на сировину, тому і створюється ілюзія її надлишку.

Наше підприємство намагається працювати на сто відсотків. Але це не завжди вдається. На ситуацію впливає мобілізація, що передбачає відтік кадрів, виїзд людей за кордон. Зниження попиту серед покупців теж не сприяє завантаженню потужностей. ТОВ «ОДЕК-Україна» намагається працювати в цих складних умовах, звичайно, наскільки це можливо».

Categorised in:

This post was written by odek.user01